27 år gamle Sigri Widerøe Kristoffersen omkom i raset, mens 27 år gamle Trude Vik fra Bergen ligger bevisstløs på et sykehus i Chamonix.

Tilstanden hennes skal fortsatt være alvorlig, men stabil.

Ifølge Utenriksdepartementet vil letingen gjenopptas så raskt som mulig. Torsdag ble det ikke søkt etter den savnede, som ble tatt av et snøras på sveitsisk side av Mont Blanc tirsdag, fordi sveitsiske myndigheter ikke vil betale for letingen.

Europeiske Reiseforsikring, hvor Nordengen er forsikret, inkluderer ikke lete— og redningsaksjoner, men Europeiske forskutterer et beløp under ulykkesforsikringen for familien.

- Tragisk sak Dette er en tragisk sak, og vi har tilbudt å forskuttere 200.000 kroner fra den såkalte dødserstatningen slik at de pårørende kan bruke beløpet på å fortsette letingen, sier informasjonssjef Emma Elisabeth Vennesland i Europeiske Reiseforsikring til NTB.

Familien har også fått en garanti i form av et rentefritt lån fra Statoil, opplyser UD.

Norges Røde Kors har kontaktet Norges Geotekniske Institutt, som vil bistå med snøradaren som ble brukt under letingen etter snøraset på Svalbard mandag.

Sveitsiske og franske letemannskaper avsluttet søket etter Lennart Nordengen onsdag ettermiddag, og letingen ville ikke bli tatt opp igjen før Nordengens familie og de sveitsiske myndighetene var enige om det økonomiske.

-Vi har fått opplyst at raset tirsdag var meget stort, og skal det søkes videre må det settes inn større maskiner. Utgiftene til dette må trolig dekkes privat, sa UDs pressetalsmann Karsten Klepsvik tidligere torsdag.

Ni norske skiløpere i 20-årene tok seg tirsdag inn i et fjellområde som det var advart mot å bevege seg i. Et stort snøskred ved 13-tiden tok med seg fire av dem.

Ikke lenger gratis Også i Østerrike skal det fra nå av koste penger å bli reddet utenfor merkede løyper og bakker. Problemet er at det ikke går an å levere regningen til personer som allerede er forulykket.

— Vi må gjøre det klart at dette ikke lenger er gratis og at skiløpere må være forberedt på å betale regningen når de trosser advarslene og beveger seg utenfor merkede løyper og noe går galt. Men dette er ikke helt enkelt, sier lederen for fjellredningstjenesten, Reinhold Dörfinger.

Noen forsvinner før de får presentert regningen, og de som overlever får ofte sjokk når de ser de høye tallene, som ikke dekkes av forsikringsselskapene.

Fjellredningsmannskapene i Østerrike har en timebetaling på over 100 kroner, og når 100-200 mennesker skal delta i aksjoner i flere timer eller dager, blir det store beløp. Det er også kostbart å leie helikopter i forbindelse med leting.

Alltid rede Off piste-kjørerne - eller løssnøkjørerne - øker i antall for hvert år som går, og i Østerrike er februar måned den store skredsesongen.

— Vi vil alltid dra ut og redde folk som blir tatt av skred, det er ikke spørsmål om det. Men vi er avhengige av at de som blir reddet, betaler for seg, ellers blir det problemer, sier Dörfinger.

NTBChamonix/Oslo