— Vi lokaliserte en gjenstand som er 12 meter lang og fire andre gjenstander som minner om biler, sa marinekommandanten Augusto Ezequiel som leder letingen med sonar under de frådende vannmassene i Douro-elva.

Ezequiel sa at dykkere gjorde seg klare for å gå ned og undersøke gjenstandene, som ligger under 15 meter vann, 100 meter nedenfor broen. De håper de har funnet bussen, og at gjenstandene ikke bare er bropilarene som ble tatt av strømmen.

Arbeidet med å sette opp en plattform som dykkerne kan arbeide fra, ble stanset da mørket falt på, og fortsetter onsdag. Men det er uklart om dykkerne kan gå ned, siden strømmen holder en fart på 14 knop, og meteorologer har varslet verre vær.

To dager etter ulykken er bare en omkommet funnet — en 65 år gammel kvinne. De fleste av de omkomne er trolig fortsatt i bussen, som hadde 67 passasjerer på vei hjem fra en utflukt.

Opprinnelig trodde man at også to biler var falt i vannet da broen raste sammen, men beboere i Castelo de Paiva sier at minst en bil til er savnet.

Ulykken var den verste ulykken i Portugals historie, og den verste av sitt slag i Europa på ti år.

NTB