Området er blitt sperret av mens rettsmedisinere og politi undersøker de to stedene i Warren Hill, nær Newmarket øst i fylket Suffolk.

En mann oppdaget stedene da han gikk tur med hunden, og varslet politiet. Mannen sier han hørte skrik fra området søndag 4. august og varslet politiet om dette for nesten en uke siden.

Gravd nylig

— Umiddelbart ser det ut som det er gravd i jorden ganske nylig, derfor må vi foreta full gransking av området, sier etterforskningsleder David Beck.

Over 300 politifolk deltar i letingen etter de to bestevenninnene som forsvant da familiene var samlet for å grille i småbyen Soham.

Det har strømmet inn over 1.000 tips daglig fra mennesker som mener de har opplysninger om de forsvunne jentene, og fotballidolet David Beckham kom med en appell de første dagene etter at jentene ble meldt savnet. De to hadde på seg Manchester United-skjorter med Beckhams nummer 7 på ryggen.

Reagerte seint

Politiet gikk først ut fra at jentene hadde rømt og at ingenting hadde tilstøtt dem. Da dagene gikk uten at jentene kom til rette, begynte politiet å lete ut fra teorien om at de var blitt bortført.

Politiledelsen har akseptert kritikk for at de reagerte seint på tips som kom inn, ikke minst tipset fra et drosjesjåfør, Ian Webster.

Politiet har knyttet etterforskningen opp mot Websters beskrivelse av en mann observert i en bil nær Newmarket. Mannen veivet med armene, og drosjesjåføren la merke til at det satt et barn i framsetet.

Kort etter så Webster et barnehode også i baksetet på bilen. Observasjonen ble rapportert til politiet onsdag, men ble kjent først mandag.