– Sammen med en norsk sykepleier som meldte seg på stedet, har de gått rundt på sykehusene for å lete etter skadde. Men hittil er det ikke meldt om skadde nordmenn, sier rådgiver og pressevakt Odd Magne Ruud i Utenriksdepartementet til NTB.

Flere hundre nordmenn oppholder seg på den indonesiske øya Bali, som nok en gang er rammet av bombeeksplosjoner.

Studenter i god behold

– Det er i underkant av 200 nordmenn som studerer ex. phil. på Bali. I tillegg kommer de mange turistene. Vi har vært i kontakt med det norske studiesenteret, men det ikke meldt om savnede eller skadde nordmenn, sier Ruud.

Utenrikstjenesten jobber nå med å skaffe seg oversikt over hvor mange nordmenn som oppholder seg på Bali. Flere norske reiseselskaper arrangerer pakketurer dit, og øya er også populær for ryggsekkturister.

– Vi har et konsulat på Bali, og lørdag var også en representant for ambassaden på plass på øya. De jobber på spreng for å skaffe seg oversikt over situasjonen, sier Ruud.

Ambassadør på vei

Den norske ambassadøren i Indonesia, Bjørn Blokkhus, vil ankomme Indonesia søndag morgen for å hjelpe til i arbeidet med å ta seg av nordmenn på øya.

UD har vært i kontakt med de store norske reiseselskapene, men det kan virke som om det ikke er så mange turister på stedet.

– Reiseselskapet Wickstrøm reiser har meldt at de har mellom 60 og 70 turister på stedet, mens Apollo melder at de har fire nordmenn på Bali. Daglig leder i Wickstrøm reiser vil ankomme Bali søndag for å se på forholdene, sier Ruud. (©NTB)