21-åringen fra Oslo ble funnet på ungdomsherberget City Guesthouse Flora i den ungarske hovedstaden søndag kveld. Ifølge Dagbladet ble kvinnen kvalt.

Ungarsk politi sier de jobber ut fra en teori om at gjerningsmannen ikke er kjent. Samtidig er de svært interesserte i å få tak i Thronsens ekskjæreste, som de tror er den siste som så den norske studenten i live.

Melding på Facebook

De to skal ha hatt planer om å gå ut sammen lørdag kveld. Sent lørdag natt skal ekskjæresten ha lagt ut en melding på kvinnens Facebook-side som tydet på at avsenderen var svært opprørt. Meldingen, på engelsk, var en blanding av kjærlighetserklæring, beklagelse og formuleringer om at han ikke ønsket å skade henne, ifølge Dagbladet.

Ekskjæresten er en kinesisk mann i slutten av 20-årene. De to traff hverandre i Budapest forrige studiesemester da de tok et forberedende kurs til veterinærutdannelsen de skulle starte på denne høsten. Etter noen måneder skal forholdet ha tatt slutt.

Familien vurderer å reise

Thorsens familie fikk dødsbudskapet mandag ettermiddag. De har fått tilbud om samtaler med helsevesenet og har ifølge sin bistandsadvokat et godt nettverk rundt seg.

— Vi har også et godt samarbeid med norsk politi og med ambassaden i Budapest, opplyser advokat Karoline Henriksen til NTB.

— Utover det har familien sagt at de selv kan reise til Ungarn dersom det skulle være nødvendig for etterforskningen eller av andre hensyn.

Norsk politi har kontakt med kollegene i Budapest, og Oslo politidistrikt har stilt seg til disposisjon dersom de kan bidra til at saken løses.

Sikret DNA-spor

I Ungarn har politiet innledet en omfattende etterforskning og skal blant annet ha tatt kontakt med norske studievenninner av den drepte kvinnen. Det kriminaltekniske teamet har også sikret DNA-spor i leiligheten.

— Vi har funnet DNA-spor som vi nå tar med oss, sier lederen for teamet til Dagbladet.

Den norske studenten skal ha reist fra sommerferie i Oslo til Budapest fredag og skulle ha sin første dag på veterinærstudiet denne uken. I forrige uke la kvinnen ut annonser på studentnettsteder for å lete etter romkamerater og bolig i Budapest.

Mens hun lette etter et sted å bo i studietida, bodde hun på ungdomsherberget hvor hun ble funnet.

Studentprest på vei

Det norske studentmiljøet i Budapest er sterkt preget av det som er skjedd.

— Vi er i løpende kontakt med det norske studentmiljøet i Budapest, og alle er berørt av hendelsen. Det skal også versere en del rykter rundt dødsfallet, sier president Kristoffer Moldekleiv i ANSA (Association of Norwegian Students Abroad) til NTB.

Sjømannskirken sender studentprest Tim Georg Engelsvold til Budapest onsdag morgen for å være en støtte for de rundt 300 norske studentene i den ungarske hovedstaden.

— Det kommer mange nye og unge studenter til Budapest nå. Sjømannskirken vil være der for dem, gi omsorg og hjelp til å kjenne trygghet. For mange er det viktig å ha noen å snakke med når noe slikt skjer. Jeg er der for de norske studentene og pårørende som trenger meg, sier Engelsvold.