Det kom frem på Stockholms-politiets pressekonferanse i ettermiddag. Politiet legger mer eller mindre lokk på drapssaken, frem til 35-åringen eventuelt blir fremstilt for varetektsfengsling fredag. Årsaken er at etterforskerne skal få arbeidsro.

Den siktede 35-åringen er ennå ikke avhørt, men vil bli gjennomført i løpet av dagen. Han vil da få bistand av sin forsvarer, Gunnar Falk.

— Kun en person er pågrepet. Det foreligger skjellig mistanke mot mannen, sier påtaleansvarlig Agneta Blidberg.

Politiet har frist til klokken 12.00 fredag med å begjære 35-åringen varetektsfengslet.

— Det er en alvorlig forbrytelse, det er mange personer som skal forklare seg, og det er mange undersøkelser som gjenstår, sa Blidberg på pressekonferansen.

Spaningssjef Leif Jennekvist bekrefter at ytterligere fem personer fortsatt er i politiets søkelys, men at 35-åringen er i en særstilling.

Politiet ville heller ikke si noe om det er tegn som tyder på at drapet er politisk motivert.

— Vi utelukker ingen muligheter, sier Jennekvist.

Blidberg ville heller ikke svare på hvordan 35-åringen stiller seg til den alvorlige siktelsen.

Politiet har tatt blodprøve av 35-åringen. Dersom hans DNA-profil matcher med blodet som ble funnet på drapsstedet, vil det bli et avgjørende bevis i straffesaken. På dagens pressekonferanse opplyste politiet at en slik sammenlikning tidligst kan skje torsdag.

Politiet understreker at politiet fortsatt arbeider med flere andre aspekter i saken, og at de fortsatt er interessert i tips.