Le Pen skal ha blitt svært opprørt da han og hans innvandrerfiendtlige parti Nasjonal Front ble beskyld av en representant for De Grønne for ikke å ta fullstendig avstand fra terrorangrepet til Anders Behring Breivik.

I en lang tirade kritiserte 83 år gamle Le Pen den norske regjeringen for å ikke ha satt i verk gode nok sikkerhetstiltak etter terrorangrepene. Han kalte også De Grønnes representant for pedofil. Til slutt måtte han tvinges til taushet ved at mikrofonen hans ble skrudd av, skriver franske medier ifølge Aftenposten.

Kondolanser

Le Pens tirade kom etter at EU-parlamentarikerne hadde uttrykt sine kondolanser til ofrene og de etterlatte etter bombeangrepet mot regjeringskvartalet og massakren på Utøya.

— Dette var et angrep på på våre verdier. På verdiene EU er tuftet på, sa Martin Schultz, leder for sosialistpartiet i parlamentet

— Det var et angrep på oss alle, og vi må sørge for at det ikke finnes noe plass for disse forestillingene om rasisme og fremmedfrykt, la han til.

Angrep på demokratiet

Belgiske Guy Verhofstadt siterte i sitt innlegg Nordahl Grieg og sa terroranslaget var et direkte angrep på demokratiet. Men den tidligere statsministeren sa videre at det er for lett bare å fordømme.

— Attentatmannen var gal og angrep kanskje alene. Men han er produkt av et samfunn, sa Verhofstadt, som minnet om politikeres og kommentatorers ansvar for konsekvenser av det offentlige ordskiftet.

EUs innenrikskommissær, Cecilia Malmström, pekte på at angrepet setter et nytt søkelys på høyreekstremismen.

— Dette er noe vi alle må kjempe imot, sa Malmström og la til at alle var imponert over hvordan den norske regjeringen og det norske folk har håndtert massakren.