Le Pen har greid å samle inn de 500 underskriftene kandidater må ha.

Bare rundt 42.000 valgte tjenestemenn, blant dem landets 36.500 borgermestere og folkevalgte på nasjonalt og regionalt nivå, kan skrive under. Tilstrekkelig mange av disse støtter Le Pen til at kandidaturet er sikret, sa talsmenn for hans parti Nasjonal Front onsdag.

Den nå 78 år gamle Le Pen har stilt opp ved alle presidentvalg siden 1974, unntatt i 1981 da han ikke greide å samle inn de 500 underskriftene. I 2002 kom han på en overraskende andreplass i første valgomgang, der han slo ut sosialisten Lionel Jospin.

Denne gangen har han hatt store problemer med å samle nok underskrifter. En av årsakene til det er at så mange andre kandidater på de politiske ytterfløyene konkurrerte med ham om å vinne den nødvendige tilslutningen.

Blant kandidatene er også representanter for globaliseringsmotstandere så vel som for et jegerparti, som vanskelig lar seg plassere på noen fløy. I alt tolv kandidater stilte opp i første valgomgang ved presidentvalget i 2002, et rekordhøyt tall i moderne fransk politisk historie.