Søndag bekreftet de svenske letemannskapene at de hadde funnet skipet på 110-120 meters dyp. Det norskdrevne skipet er identifisert ved hjelp av bilder tatt av en fjernstyrt ubåt.

– Skipet ble funnet vest for Kalvön i Kosterfjorden og hadde en svak slagside til babord. Ifølge bildene virker skipet til å være ganske intakt, men dette er litt usikkert på grunn av veldig dårlige siktforhold, sier vakthavende ved kystvakten i Göteborg, Lars Belfrage, til NTB.

Seks personer savnet

Det om lag 70 meter lange og 2.500 tonn tunge frakteskipet var lastet med stein og var på vei til Moss da det forliste tidlig fredag morgen.

Lørdag ga redningsmannskapene opp håpet om å finne overlevende etter forliset. Det er to ukrainere og fire russere som er savnet.

– Vi er glad for at skipet er funnet. Nå håper vi besetningen også blir funnet, sier daglig leder Tore Myklebusthaug i Myklebusthaug Management, som er oppdriver for Langeland, til NTB.

Last kan ha løsnet

Nå må rederi og forsikringsselskap bli enige om hva de skal gjøre med skipet.

– Besetningen er ennå ikke funnet, og det er vanskelig å svare på om vi noen gang finner dem. For vår del er arbeidet nå utført, og vi har gitt rederiet all informasjon vi har, sier Belfrage.

Det er uklart hva som forårsaket ulykken, men én teori er at skipet fikk slagside som følge av at lasten løsnet i uværet natt til fredag.

I dårlig stand

Ifølge det svenske nyhetsbyrået TT har Langeland tidligere fått sikkerhetsanmerkninger. Under en inspeksjon i Landskrona i 2007 var skipet i så dårlig stand at det ikke fikk forlate havna før utbedringer ble gjort.

Samme sommer fikk skipet 13 anmerkninger ved en inspeksjon i Göteborg.

Bilder fra den svenske kystvaktens fjernstyrte ubåt gjorde at det forliste skipet Langeland søndag kunne identifiseres.
KBV 307 / SCANPIX
Den svenske kystvakten brukte en fjernstyrt ubåt, en såkalt ROV, for å identifisere det forliste skipet.
KBV 307 / SCANPIX