John McCain og Barack Obama besøkte Ground Zero sammen i ettermiddag amerikansk østkysttid. Etter noen av de hardeste utfallene i valgkampen de siste dagene, har kandidatene våpenhvile på minnedagen for terrorangrepene for syv år siden.

John McCain og Barack Obama ble eskortert av New Yorks ordfører Michael Bloomberg. Obama og McCain småpratet på vei ned rampen til minnesmerket, der de ble møtt av representanter for pårørende og redningsmannskapene.

Lunsjet med Bill

Obama så avslappet og blid ut til tross for den harde medfarten han har fått fra McCains kampanjeteam. Ifølge amerikanske medier kom han rett fra lunsj med tidligere president Bill Clinton.

John McCains kone var også med, mens Michelle Obama var hjemme i Chicago med døtrene.

Verken Obama eller McCain holdt tale i New York torsdag, og begge valgkampanjene avsto fra å sende valgreklamer.

Felles uttalelse

Representanter for de etterlatte har ifølge NTB ønsket kandidatene velkommen, under forutsetning av at de ikke bruker markeringen politisk. I en felles uttalelse sier Obama og McCain at de på denne dagen legger politikken til side, og at deltar i markeringen for å hedre minnet til alle som ble drept.

Det ble også holdt minnemarkeringer vest i Pennsylvania og ved Pentagon, der terroristene styrtet to andre passasjerfly.

REUTERS