Vi er bekymret over militærregimets håndtering av demonstrasjonene i Burma, sier LO-leder Roar Flåthen til organisasjonens nettsider.

– Burmas militærregjering er et av de mest udemokratiske og brutale regimer i verden. Faglige rettigheter finnes ikke i dette landet, sier LO-lederen.

Forbudt

Faglig organisering er forbudt i Burma, og bruk av tvangsarbeid og brudd på andre faglige rettigheter er omfattende og systematiske. Den burmesiske fagbevegelsen er for lengst tvunget til landflyktighet, og ledes av burmesere i eksil i Thailand.

Internasjonal fagbevegelse oppfordrer også til demonstrasjoner mot regimet i Burma i helgen.

Fredag arrangerer LO sammen med Den norske Burmakomité, Amnesty og Nobels Fredssenter en demonstrasjon utenfor Fredssenteret. Alle som ønsker å uttrykke sin støtte til demonstrantene oppfordres til å troppe opp klokken 18, kledd i rødt.

Minner om munkene

Fargen minner om munkekuttene til buddhistmunkene som demonstrerer i Burma, og over hele verden oppfordres folk til å kle seg i rødt på fredag. Både via sms og på internett oppfordres folk til å delta, og på nettsamfunn som for eksempel Facebook har allerede flere tusen mennesker bekreftet at de vil delta i markeringen.

Burmakomiteen i Norge oppfordrer i tillegg alle i Norge til å tenne levende lys i vinduene i solidaritet med de drepte demonstrantene.

RØD: LO og Roar Flåthen ber nordmenn kle seg i rødt fredag, for å vise sin støtte til demonstrasjonene i Burma.
SCANPIX