Rundt en halv million ravere er ventet å delta i den årlige stormønstringen "Love Parade". Paraden går mellom Brandenburger gate og Seierssøylen i hjertet av Berlin.

"Love Parade" anses for å være verdens største techno-fest. Store lastebiler fylt med dansere, noen av verdens mest kjente DJýer og gigantiske høyttalere fløt nedover en av Berlins hovedgater — gater som opprinnelig anlagt med tanke på militærparader.

Feststemte mennesker i minimale, fargerike kostymer beveget seg til dundrende techno-musikk idet kjærlighetsparaden startet fra landemerket Brandenburger Tor.

Danser toleranse

— Vi nøyer oss ikke med å snakke om toleranse. Vi går et skritt videre. Vi danser toleranse. Alle burde komme seg ut i gatene for å danse, sa DJ Dr. Motte, en av dem som har vært med på å arrangere Love Parade siden starten.

Tidligere på dagen hadde deltakere ankommet Berlin med 63 spesialoppsatte tog fra forskjellige byer i Tyskland. Mange kom også fra andre europeiske land. Allerede om morgenen hadde folk begynt å danse og blåse i fløyter mens de ventet på at toget skulle sette seg i bevegelse.

Rykter om terror

Ifølge politiet ville rundt 400.000 mennesker delta i årets Love Parade. Dette er faktiske en halvering i forhold til i fjor, da nesten en million danset gjennom gatene i Berlin.

En mulig grunn til det reduserte antallet er et rykte om en planlagt terroraksjon som sto på trykk i tabloidavisa Bild forrige måned. Politiet benektet først at de har informasjon om at det er planlagt terroraksjoner mot Love Parade, men har senere likevel tatt inn åtte personer til avhør etter tips om planlagt terror.

Lørdag var 2.000 politifolk på jobb i Berlin for å sørge for sikkerheten under paraden.

(NTB)

LOVE: To jenter korrekt antrukket for å hylle kjærligheten. FOTO: REUTERS