Costas Papadimas ble funnet skyldig i 23 av de 24 tiltalepunktene som lød på sextrakassering og uanstendig oppførsel overfor to sekretærer ved den kypriotiske ambassaden i Stockholm.

– Oppførselen var totalt forkastelig, oppsummerte domstolen i Nikosia da de mandag avsa dom i saken mot den 50 år gamle tobarnsfaren.

Dommeren slo samtidig fast at forklaringen Papadimas ga i retten var «totalt upålitelig», og et åpenlyst forsøk på «å dekke over hva som egentlig skjedde» ved ambassaden mens han var der fra 2002 til 2005.

Under rettssaken kom det fram hvordan han behandlet kvinnene ved ambassaden som sexobjekter, og hvordan han benyttet enhver anledning til å klå på dem mens han overøste dem med sexprat og kjærlighetsdikt.

Ved en anledning skal den domfelte ambassadøren også ha onanert under skrivebordet mens en av sekretærene befant seg i rommet.

Papadimas’ forsvarer hevdet at diplomaten hadde et forhold til den ene av kvinnene ved ambassaden, og at hun tok hevn ved å anmelde ham og framsette usanne anklager da forholdet tok slutt. (