Ved parlamentsvalget i dag håper partiet å kunne overbevise velgerne om at fremtiden tegner lysere for Kambodsja hvis landet får en annen slags ledere: Kvinner.

Kambodsjas Kvinneparti er det eneste partiet som er dannet spesielt med henblikk på å fremme kvinnesaker, og partiet satser på å bryte den mannsdominerte politiske verden i landet.

— At Kambodsja har opplevd massevis av vanskeligheter og store prøvelser, bunner i at landet har vært ledet av menn, sier partiets leder, Nuon Bunna til nyhetsbyrået AP.

Det fem år gamle partiet som deltar i valget sammen med 22 andre, stiller 52 kandidater som skal kjempe om de 123 plassene i Nasjonalforsamlingen (underhus). Partiets sjanser er ikke store. Ved forrige valg i 1998 fikk partiet ingen mandater.

I øyeblikket sitter 14 kvinner i Nasjonalforsamlingen og ni i Senatet (overhus).

Kambodsja har én kvinnelig minister og atskillige kvinnelige viseministere, men samtlige kvinner i den nasjonale politikken tilhører brede partier der lederne er menn.

Nuon Bunnas kvinnelige politiske rivaler er enige i hennes synspunkter.

— Det er viktig at kvinner engasjerer seg mer i politikk, for kvinner er drivkraften bak utviklingen i et land, sier det kvinnelige medlemmet av Senatet, Pun Sichan, som kommer fra regjeringspartiet Kambodsjas Folkeparti.

— De spiller en viktig rolle i hjemmet og i kontorverdenen, kanskje en viktigere rolle enn menn fordi de samtidig har en sosial rolle. De er som oftest ærligere og mindre korrupte.

Nuon Bunna gjør overfor AP oppmerksom på at Kambodsja under mannlig styre har opplevd farefulle perioder som krig og Røde Khmer-styret.

Først nylig slapp Kambodsja fri fra tre årtiers strid, herunder det ultrakommunistiske Røde Khmer-styret fra 1975 til -79, da 1,7 millioner mennesker døde i et folkemord. Deretter fulgte borgerkrig frem til 1998.

Kambodsja er ennå et av de fattigste landene i Asia.

Flere kvinner overlevde Røde Khmer-tiden enn menn, og utgjør ennå et flertall i befolkningen.

Nuon Bunna er optimistisk med hensyn til at hennes parti vinner gehør hos velgerne, men Kambodsjas Kvinneparti har ikke de store ressursene å trekke på. Til forskjell fra de viktigste utfordrerne ved valget - som for eksempel statsminister Hun Sens parti, Kambodsjas Folkeparti - byr kvinnepartiet ikke på lastebiler fulle av tilhengere, larmende høyttalere, sang og musikk. De baserer seg på høflige frivillige - kvinner så vel som menn - med hendene fulle av brosjyrer.