Til sammen mistet 36 politifolk og elever livet i eksplosjonen ved politiskolen i den østlige delen av Bagdad. I enkelte av de første meldingene het det at selvmordsbomberne var kledd som vaskekoner, i andre ble det hevdet at to menn sto bak aksjonen.

Hvis det stemmer at angriperne hadde greid å bli opptatt som kadetter ved skolen, er det et skremmende bevis på hvor dyktige opprørerne i Irak er blitt til å infiltrere landets maktapparat. Det lover ikke godt foran valget denne måneden, sier diplomater i Bagdad.

«Martyrer»

I en erklæring som ble lagt ut på internett tok gruppen som kaller seg al-Qaida i Irak på seg skylden for angrepet mot politiskolen. – To av våre martyrer greide å komme seg forbi sperringene rundt bygningen, het det i denne erklæringen.

– Våre to brødre valgte å angripe et mål som ble brukt til opplæring av hunder som drikker sunnimuslimers blod og fråtser i deres ære. Måtte Gud ta imot disse heltene som martyrer, het det videre.

Ifølge sikkerhetsfolk er betegnelsen al-Qaida i Irak ett av navnene som brukes av den jordanskfødte terroristen Abu Musab al-Zarqawis gruppe. Denne gruppen mistenkes også for å stå bak en dramatisk aksjon i Ramadi vest for Bagdad sist torsdag.

Kafébombe

Noen timer etter selvmordsangrepet mot politiskolen drepte en selvmordsbomber tre andre mennesker utenfor en kafé i Bagdad. Rundt 20 andre kom til skade i denne aksjonen, opplyste talsmenn for hovedstadens politi.

Polititalsmenn i byen Rutba vest i Irak sa tirsdag at likene av elleve sivilpersoner er funnet på en hovedvei som fører til grensen mot Jordan. I Abid Wayyji nær Falluja i Vest-Irak ble ni sivile funnet døde.

I Abril nord i landet omkom fire mennesker da folk fra et kurdisk islamistparti ble angrepet av en rasende menneskemengde. Partiet utfordrer de dominerende kurdiske kreftene ved valget på ny irakisk nasjonalforsamling