Mandag kveld norsk tid klarte Amanda Berry å få kontakt med en nabo som hjalp henne med å flykte fra huset hun var fanget i, skriver Aftenposten.

— Jenten sparket i døren og skrek, har nabo Charles Ramsey senereforklart til pressen.

Berry fikk deretter låne en telefon og fikk varslet politiet.

Tre arrestert

Da politiet kom frem fant de ikke bare Amanda Berry. Gina De Jesus og Michelle Knight, to andre kvinner som også har vært forsvunnet i ti år, ble funnet i samme hus.

I huset fant de også et barn, som Berry omtaler som «barnet hans».

«Han» i dette tilfellet regnes for å være eier av huset, 52 år gamle Ariel Castro. Han er sammen med sine to brødre arrestert, mistenkt for å stå bak kidnappingene.

Kvinnene ble funnet i et hvitt hus på 2207 Seymour Avenue. Knappe fem kilometer unna ligger Lorain Avenue. Dette er området hvor samtlige av de tre kvinnene ble sett sist, ifølgeDaily Mail.

Sønn skrev artikkel

Amanda Berry ble sist sett da hun forlot Burger King-restauranten hun jobbet på. Siste gang familien hørte fra henne var da hun ringte til søsteren og sa at hun fikk skyss hjem.

Dette skjedde dagen før hennes 17-årsdag.

Gina De Jesus forsvant 2. august 2004 da hun var på vei hjem fra skolen i det samme nabolaget. Hun var 14 år. Hun vokste opp kun få kilometer fra huset hun ble holdt fanget, og det verserer rykter om at familien De Jesus og Castro kjente hverandre, skriver Aftenposten.

Sønn til Ariel Castro skrev også en skoleoppgave i form av en avisartikkel om Gina De Jesus’ forsvinning.

Trodde hun hadde rømt

Sønnen til den mistenkte sier tilCNNat han er sjokkert over nyheten om at hans far er mistenkt for å stå bak kidnappingen.

Michelle Knight var 21 år da hun forsvant fra samme nabolag. Hun ble sist sett i huset til en slektning 23. august 2002. Knights bestemor har sagt at de regnet med at hun hadde forsvunnet på egen hånd fordi hun var sint for at hun mistet forsørgeransvar for sønnen sin.

Michelle Knights mor, Barbara Knight, ville imidlertid ikke tro på dette, og har lett etter datteren på egen hånd i over ti år.

Barbara Knight, som har flyttet til Florida, reiser nå til Cleveland og håper å få se sin datter igjen der.