Medlemmer og tilhengere av gruppen Kvinner i Zimbabwe reiser seg (WOZA) hadde delt seg i to grupper for å marsjere gjennom sentrum av Bulawayo, Zimbabwes nest største by. Men kort tid etter demonstrasjonsmarsjen startet, ble mellom 15 og 20 av demonstrantene arrestert, opplyser WOZA i en uttalelse.

Den ene gruppen ble møtt av opprørspoliti etter at de hadde gått ett kvartal og ble slått og spredt av politiet. Den andre gruppen kom seg to kvartaler av gårde før de ble stanset av politiet. Flere skal ha trengt behandling for skader de pådro seg i sammenstøtet med politiet, ifølge WOZA.

Medlemmer av det sivile samfunnet i Zimbabwe ønsker å bli inkludert i samtalene som pågår mellom president Robert Mugabes parti og opposisjonspartiet Bevegelse for demokratisk endring (MDC). I mars ble Sør-Afrikas president Thabo Mbeki oppnevnt av den regionale samarbeidsorganisasjonen SADC til å prøve å løse de politiske problemene i Zimbabwe.

WOZA mener det er urettferdig at kun politikere får involvere seg i saken og hevder de ikke ivaretar sosial rettferdighet.