Kvinnene var væpnet med kniver og køller, og tok to sikkerhetsvakter som gisler før de gikk løs på trær og utstyr.

Aksjonen var organisert av bondeorganisasjonen Via Campesina, i protest mot de sosiale og miljømessige konsekvensene knyttet til den enorme plantasjen.

Bøndene får støtte fra miljøvernere som mener at den ensidige dyrkingen av eukalyptustrær til bruk i produksjon av cellulose, skader jordsmonnet og grunnvannet i området, og forårsaker forurensning.

Kongefamilien Eukalyptus-plantasjen som ble angrepet tilhører cellulosegiganten Aracruz, som har en børsnotert verdi på rundt 28 milliarder kroner.

Lorentzen-familien kontrollerer 28 prosent av selskapet, som lenge har vært gjenstand for hissige protester fra lokale indianere og miljøaktivister.

Prinsesse Ragnhilds ektemann Erling Lorentzen var tidligere styreformann i selskapet, men trakk seg fra stillingen i 2004.

Brasiliansk politi har flere ganger åpnet ild mot indianere som har protestert mot Aracruz, og den svenske kongefamilien valgte nylig å gå ut av selskapet.

De svenske kongebarnas kapitalforvaltningsselskap Gluonen AB solgte i februar alle sine aksjer i Aracruz Celulose.

Store skader Ifølge talsmenn for Aracruz ble det gjort skader for nærmere 3 millioner kroner under onsdagens angrep.

I tillegg til at mange eukalyptustrær ble hogget ned, gikk planteprøver fra 15 år tilbake tapt.

– Aracruz tar sterkt avstand fra slik vandalisme og slike trusler. Slike ødeleggelser av privat eiendom er en fornærmelse mot demokratiske prinsipper og lovlydigheten, sier en talsmann for selskapet.

Brasils landbruksminister Miguel Rossetto slutter seg til fordømmelsen.