En kvinne i midten av 20-årene omkom etter at hun søndag falt ned fra et over 30 meter høyt tårn ved taubanen på Roskilde-festivalen.

Kvinnen falt 35 meter og overlevde dessverre ikke fallet, opplyser politiet til DR Nyheter.

Hun var etter alt å dømme tysk statsborger, kom det frem søndag kveld.

— Så noe falle

Ulykken skjedde rundt klokken 14.30 søndag ettermiddag. Området rundt ulykkesstedet ble dekket til med store lakener, og politiet ba folk forlate området.

— Vi satt i leiren vår da vi så noe falle ned. Hun var på vei ut av trappen og var få meter fra toppen, sier Poul Johan Dahl til politiken.dk.

Ytterligere en kvinne skal ha blitt skadd i ulykken, ifølge øyenvitner.Festivalledelsen sier politiet vil ta seg av saken videre.

-Det som har skjedd, er tragisk. Men politiet er nå på saken, og festivalen vil overlate det videre arbeidet til politiet, sier festivalens talsperson, Christina Bilde, til nyhetsbyrået Ritzau.

- Sjokkerende

Også norske festivaldeltakere er rystet over hendelsen.

— Vi var akkurat på vei opp for å prøve taubanen, sier Helena Arnesen og Trude Frøysland og ser opp mot det høye tårnet.

— Dette er bare sjokkerende, fortsetter de.

Tårnet er starten på en 35 meter høy taubane som festivaldeltakere kan bruke for å komme seg fra campingområdet til festivalplassen.

Taubanen er 502 meter lang og Danmarks lengste.