bt.no har fått opplyst at kvinnen som omkom i eksplosjonen var i 60-årene og kom fra Bodø.

Kvinnen var på ferie med sin mann for å besøke sin datter, som er bosatt i Tyrkia. Også datteren skal være skadet i eksplosjonen. Kvinnen har reist til Tyrkia på egenhånd.

Etter det bt.no kjenner til arbeides det nå med å varsle de pårørende i Norge.

De andre omkomne var to tyrkere og en ukrainer, ifølge TV-kanalen CNN Türk.

Det var trolig en gassflaske som gikk i lufta, ifølge nyhetsbyrået Anatolia.

Eksplosjonen skjedde i en park ved Manavgat-fallene, nesten 10 mil øst for Antalya, som er det største turistområdet i Tyrkia.

Trolig gass-eksplosjon

Sikkerhetsstyrker ble sendt til stedet etter eksplosjonen, opplyser Fikret Dayioglu ved de lokale myndighetene.

Selv om de første meldingene tyder på at det var feil ved en gassflaske som var årsak til eksplosjonen, var eksperter på plass for å undersøke om det kan ha vært en bombe.

Ved 19.15.-tiden opplyste det norske konsultatet i Antalya at de ikke visste hvem den omkomne nordmannen er, eller om det er en mann eller kvinne. Konsulatet prøver nå å få kontakt med politistasjonen. Visepresidenten i Tyrkia skal også oppholde seg i Antalya.

Sjømannskirken var ved 19.30-tiden ikke koblet inn i saken.

— Hvis UD trenger vår bistand, står vi beredt til å hjelpe. Foreløpig har ikke de henvendt seg til oss, opplyser utenlandssjef Asjbørn Vilkensen ved Sjømannskirkens hovedkontor i Bergen til bt.no.

Sjømannskirken er i ferd med å etablere en ambulerende prestetjeneste i det berørte området. Vedkommene skal dekke Tyrkia, Kroatia, Hellas og Italia, og skal etter planen være på plass fra 20. august.

— Det å etablere en beredskap for nordmenn i området, vil være en av ansvarsoppgavene til denne presten, sier Vilkensen.

Skaffer oversikt

Direktør Leo Berbu i Apollo og Kuoni opplyser at stedet der eksplosjonen er skjedd, er et mål for utflukter der turister sjelden drar alene. Apollo har ankomst- og avreisedag i dag, og har derfor ikke hatt utflukter til området. Apollos reiseledere jobber nå med å få kontakt med alle sine besøkende i Antalya-området.

Leo Berbu opplyser at den omkomne kvinnen ikke har reist med Apollo.

Det kan være flere tusen nordmenn i det aktuelle området. Saga og Ving har 912 gjester i Side-området og 3094 i Antalya-området, opplyser My Travel-direktør Christian Grønli.

STRINGER/TURKEY
ANATOLIAN