En biljakt i sentrale deler av Washington DC endte brått da polititjenestemenn løsnet ild mot bilen rett utenfor Capitol Hill-komplekset torsdag kveld.

Den kvinnelige bilføreren skal ha forsøkt å kjøre gjennom barrikader ved Det hvite hus, og flere politipatruljer tok derfor opp jakten.

Nå er hun bekreftet død.

— Ikke terror

Det opplyste byens politisjef Cathy Lanier på en pressekonferanse natt til fredag norsk tid.

Skytingen skjedde ved Hart-bygningen til Senatet, som ligger i ytterkant av kongresskvartalene, like ved høyesterettsbygningen. Alle bygninger i området ble stengt umiddelbart etter skytingen og holdt stengt i 30 minutter.

— Ingenting tyder på at dette er terror. Det ser ut til å være en isolert hendelse, sier politimester Kim Dine i Kongressens politistyrke.

Politimann skadet

Tv-kanalen CNN viste torsdag kveld en video som viser deler av biljakten. På et tidspunkt har bevæpnet politi tilsynelatende kontroll på den kvinnelige bilføreren. Sekunder senere setter hun bilen i bevegelse på nytt, og kommer seg unna.

På en pressekonferanse klokken 21.30 norsk tid, meldte lokalt politi at dette var en enkeltstående hendelse, og at det ikke var mistanke om terror.

Barn uskadd

En bil forsøkte å kjøre gjennom en avsperring ved Det hvite hus. Secret Service forsøkte å stanse bilen, sier Dine.

Biljakten gikk i underkant av tre kilometer ned Pennsylvania Avenue og Constitution Avenue, før kvinnen kjørte inn i en politibil med stor kraft. Biljakten fortsatte fem kvartaler til, og endte utenfor en av kontorbygningene til Senatet da politiet avfyrte en rekke skudd.

En politimann ble skadd i sammenstøtet, og han er fløyet til sykehus.

I bilen var det også et barn som tilsynelatende er uskadd, melder CNN.

BT-journalist Pål Engesæter befant seg inne i kongressbygningen da dramaet startet ved 20.30-tiden norsk tid.

— Det kom beskjed over høyttaleren om at det skytes med automatvåpen. Hele kongressbygningen er stengt av. Folk får ikke lov til å gå ut. Politiet har sperret av hele området, sa han.

Debatten fortsatte

Engesæter er del av en delegasjon journalister som torsdag følger debatten i Den amerikanske kongressen.

Medlemmene i Kongressen er samlet for å diskutere den prekære budsjettsituasjonen i USA.

Politikerne klarte denne uken ikke å bli enige om et nytt budsjett. Fra klokken 06.00 norsk tid tirsdag begynte regjeringen å stenge ikke-essensielle virksomheter, for første gang på 17 år.

— Debatten fortsetter, men alle er blitt bedt om ikke å forlate bygningen. Det er ingen panikkstemning, men vi ser store politistyrker, sa Engesæter.