– Tilstanden er svært alvorlig, sier Ann-Christine Andersson ved universitetssykehuset Sahlgrenska.

Ulykken skjedde i en tømmerrenne kalt Flumeride i den svenske fornøyelsesparken. Kvinnen, som er fra Göteborg, skal mest sannsynlig ha forsøkt å komme seg ut av vogna hun satt i, før den siste, bratte utforkjøringen. Kvinnen satt i vognen sammen med datteren sin og en annen kvinne.

Holdt igjen

Øyenvitner har fortalt at to personer forsøkte å holde vognen igjen før utforkjøringen ved å holde seg fast i rekkverket på banen. Men vognen raste likevel utfor bakken, og den ene kvinnen ble hengende igjen i rekkverket.

– Den andre kvinnen i vognen har bekreftet at kvinnen fikk panikk og ikke ville fullføre turen. Derfor overholdt de ikke sikkerhetsforskriftene, sier Pelle Johannisson, som er markedssjef i Liseberg.

– Kvinnen ramlet selv ned i rennen, fremholder han.

Ifølge svenske nettaviser er kvinnen fraktet til sykehus med alvorlige hodeskader etter at hun ble truffet av minst én påfølgende vogn. Vognene kommer med elleve sekunders mellomrom i tømmerennen.

Populær

Tømmerrennen i Liseberg er en av fornøyelsesparkens mest populære attraksjoner. Den består av vogner som skal ligne stokker. De rommer fire til fem personer og flyter i en renne fylt med vann.

Den siste bakken, der ulykken fant sted, har ifølge Lisebergs hjemmeside en fallhøyde på 14 meter.

I juli kom et 20-tall personer til skade da en vogn i en berg-og-dal-bane dundret inn i en annen vogn på banens perrong. Søndag var den siste dagen i Lisebergs sommersesong.

ADAM IHSE