Hun skulle følge i Jesu fotspor og faste i 40 dager og netter. I stedet døde hun etter 23.

Det er den engelske avisen Independent som bringer den svært uvanlige historien i dag.

Rosalina Gilbert (34) ble kristen for 10 år siden og har ifølge hennes familie hele tiden vært overgitt til faste. Det var den måten hun ønsket å tilbe Gud på og vise at hun mente alvor med sin tro.

Fastet for frelse til niese

Hun startet fasten sin den 19. mars, målet for fasten var frelsen til en av sine nieser. 12. april ble hun funnet død i sitt hjem i Hackney, øst i London.

Det var et sjokk for familien da de fikk beskjed om at Rosalina hadde kollapset i sitt hjem etter 23 dager men bare vann og bibellesning. Hun var den yngste av åtte søstre.

– Hun var ”barnet” i familien, men hun må ha funnet fred gjennom å gi seg selv til Gud. Hun pleide å si at hun var Guds barn, sier søsteren Juliet Gilbert (36) til Independent.

Svært uvanlig

Religiøse eksperter sier til den engelske avisen at det er svært sjeldent folk dør av å faste og at faste er en sentral del i mange religioner.

– Dette dødsfallet er en meget spesiell og uvanlig sak, sier Dr. Marat Shterin, en religionsekspert ved Kings College i London.

Ifølge Independent skal den offisielle dødsårsaken til den 34 år gamle kvinnen ennå ikke være klar. Familien er likevel overbevist om at hun døde som følge av fasten.