– Senator Obama er mer interessert i å kontrollere hvem som får deres kakestykker enn å sørge for at kaken vokser, sa McCain til sine tilhengere på et valgmøte i Toledo i den viktige vippestaten Ohio søndag.

Han kalte Obamas plan en plan for å øke skatten for noen for så å sende sjekker til andre. – Det er ikke skattekutt, det er bare at staten igjen gir bort penger, sa han.

Han derimot er småbedriftenes beste forsvarer og vil redusere skatten deres, mens Obama vil utradere jobber ved å skattlegge småbedriftene, sa han og la til at den siste som økte skatten i dårlige økonomiske tider, var Herbert Hoover, som var president under depresjonen på 30-tallet.

Svar på tiltale

(Artikkelen fortsetter under bildet...)

Barack Obama på et valgmøte i Fayetteville i North Carolina, en stat han håper å ta fra republikanerne. Obama kunne stolt forteller at han har fått støtte fra tidligere general og republikansk utenriksminister Colin Powell. Foto: Scanpix/Reuters/Jim Young

På et valgmøte i North Carolina svarte en seierssikker Obama, som nettopp hadde sikret seg støtten til general og tidligere utenriksminister under George W. Bush, Colin Powell, ved å latterliggjøre McCain.Foran 10.000 tilhengere gjentok han enda en gang at hans skatteplan innebærer lavere skatt for 95 prosent av befolkningen, inkludert lærere, politifolk og brannmenn.

– John McCain tror at å hjelpe disse amerikanerne, er sosialisme. Jeg kaller det å gi folk en sjanse, og det er ikke noe mer amerikansk enn det, sa han.

– Hvis McCain vil snakke om å omfordele rikdom til dem som ikke trenger det og ikke fortjener det, kan vi snakke om skattekuttene på 700.000 dollar ha vil gi til de rikeste på Fortune 500-listen, de som har oppført seg som banditter, sa han videre og la til at til å være sosialist, holder han seg med merkelige støttespillere som Powell og Buffet.

Colin Powell Powell ga republikanerne og McCain et kraftig slag i ansiktet da han søndag kunngjorde at han vil stemme på Obama.

Den tidligere generalen, som har tjent tre republikanske presidenter, valgte å svikte sin gamle venn McCain og støtte mannen som kan bli USAs første afroamerikanske president.

– Alle amerikanere, ikke bare afroamerikanere, vil bli stolte hvis Obama vinner, sa Powell på NBC-programmet «Meet the press». Der uttrykte han uro over at Republikanerne har tatt en vending mot høyre.

Samtidig sa han at Obama har de rette lederegenskapene, og han gjorde det klart at han mener Sarah Palin ikke er kompetent nok til å være visepresident.

– Jeg tror han vil bli en president som kan skape endringer. Og det er grunnen til at jeg vil stemme på senator Barack Obama, sa han videre.

Powell var nasjonal sikkerhetsrådgiver under president Ronald Reagan på slutten av 1980-tallet, ble forsvarssjef under president George Bush i 1989 og var utenriksminister under president George W. Bush fra 2001 til 2005. Styrker utenrikspolitikk Støtten fra Powell styrker trolig Obamas utenriks— og sikkerhetspolitiske standpunkter i deler av opinionen.

Motkandidaten McCain har lenge prøvd å score poeng på at Obama mangler sikkerhets- og utenrikspolitisk erfaring, og meningsmålinger viser at det bare er på det området at et flertall har mer tillit til Obama enn McCain.

Søndagens meningsmåling fra Gallup viste at Obama leder over McCain med 10 prosentpoeng, opp fra 6 prosentpoeng i forrige uke. 52 prosent sier de vil stemme på Obama, og 42 prosent vil stemme på McCain.

En oversikt fra Associated Press viser at Obama leder i stater med 264 valgmenn, mens McCain leder i stater med 185 valgmenn. Det trengs 270 valgmenn for å vinne. I seks stater ligger de to likt statistisk sett.

Hvem mener du bør overta som amerikansk president? Si din mening her.