Det russiske nyhetsbyrået Ria Novosti siterer den kuwaitiske avis Al-Qabas om at Egypts tidligere president Hosni Mubarak skal ha inngått en hestehandel med De forente arabiske emiraters utenriksminister Sheikh Abdullah Bin Zayed Al Nahyan.

Avtalen går på at Mubarak skulle få asyl i landet og at familiens formue samtidig skulle sikres. En forutsetning for avtalen var at Mubarak skulle trekke seg som president.

Den kuwaitiske avisen skriver at Hosni Mubarak overga kontrollen med landet hvis han først fikk dra til Sharm el-Sheikh og deretter fikk reise videre til byen Al Ain i Emiratene.

Garanti mot rettsforfølgelse Den føderale republikken skal i tillegg ha tilbudt Mubarak hjelp med å organisere sikkerheten og garantert at han ikke blir rettsforfulgt.

Opplysningene er ennå ikke bekreftet av kilder fra De forente arabiske emirater.

TV-stasjonen Al Jazeera meldte lørdag formiddag at Mubarak hadde forlatt landet og reist til De forente arabiske emirater.

Egypts president Hosni Mubarak har bygget seg opp en svimlende formue, ifølge The Guardian. FOTO: ScanpixFredag ettermiddag ble det kjent at Mubarak ga etter for demonstrantenes krav om at han skulle gå av som president i landet. Samme kveld reiste han til ferieparadiset Sharm el-Sheikh nord i landet.

Svimlende formue Den engelske avisen The Guardian anslo denne uken familiens formue til å være svimlende 400 milliarder kroner.

Amaney Jamal, professor i statsvitenskap ved Princton University, mener en formue på mellom 40 og 70 milliarder dollar er sammenlignbart med flertallet av ledere i Midtøstens gulfstater.

Få timer etter avgangen opplyste sveitsiske myndigheter at eventuelle midler i Sveits tilhørende Mubarak og hans familie, er frosset.

Demonstrantene krever at han stilles til ansvar for 30 år korrupsjon og tvinges til at betale hvert øre av formuen som han har opparbeidet seg mens han var landets president.

Spørsmålet er nå om det skal lykkes Mubarak å gjemme formuen et sikkert sted hvor det nye styret i Egypt ikke kan få fatt i den, det kan tyde på at dette stedet i første omgang kan bli hos emiratene.

Utreiseforbud Både Egypts tidligere statsminister, innenriksminister og informasjonsminister har fått forbud mot å forlate Egypt, ifølge statlig fjernsyn, skriver NTB.

Årsaken er at egyptisk påtalemakt nå etterforsker anklager mot de tre. Beslutningen om å nekte de tre utreise kan være et forsøk på å vise et tydelig brudd med sentrale medlemmer av avgåtte president Hosni Mubaraks administrasjon.

Siden Mubaraks avgang har demonstrantene i stadig tydeligere ordelag krevet at sentrale regjeringsmedlemmer og enkelte forretningsfolk med forbindelser til Mubaraks parti NDP blir gransket for korrupsjon.

Toppmøte Militærrådets leder Mohamed Hussein Tantawi møtte regjeringstoppene og lederen for landets grunnlovsråd «for å diskutere de rettslige og konstitusjonelle spørsmålene som fører til konstitusjonell legitimitet og rettferdighet», ifølge statlige medier.

Med statsminister Ahmed Shafiq diskuterte Tantawi behovet for at dagliglivet umiddelbart normaliseres. I samtalene med innenriksminister Mahmoud Wagdy dreide det seg om å få politiet tilbake i tjeneste så raskt som mulig.

Politiet forsvant fra gatene helt i starten av folkeopprøret mot president Hosni Mubarak, som overlot makten i landet til forsvaret fredag kveld.