Russiske myndigheter har gjentatte ganger forsikret overfor norske myndigheter at «Kursk» ikke hadde kjernefysiske våpen om bord da den sank.

Nå avslører Grigorij Tomtsjin, som også er medlem av den russiske statsdumaen, at det likevel er atomvåpen i den havarerte ubåten.

— Kunne endt verre Tomtsjin vil ikke utdype hva slags våpen det er snakk om. Han mener våpnene utgjør liten fare nå.

— Selve ulykken med «Kursk» kunne endt verre. Mye verre, sier Tomtsjin.

Utviklingssjef Harald Ramfjord i Global Tool Management, som er sentral i arbeidet med å heve «Kursk», sier han tilfeldigvis fikk se hemmeligstemplede dokumenter som viser at det var to krysserraketter med atomstridshoder om bord.

— Ett av dokumentene jeg fikk tilgang til viste og indikerte at det var to atomraketter om bord i båten, og det dokumentet var hemmeligstemplet, sier Ramfjord til TV 2.

Han sier det har vært frustrerende ikke å få mer informasjon om de eventuelle farene forbundet med å heve en ubåt med så kraftige våpen om bord.

- Må ha garanti Ramfjord mener norske myndigheter bør kreve full informasjon om forholdene fra russisk side før en eventuell heving av ubåten.

— Hvis man ikke har en garanti for at atomvåpnene er vekke fra båten, vil ikke jeg begynne å gjøre noe med den båten. Og jeg tror ikke andre vil gjøre det heller, sier Ramfjord.

«Kursk» sank under en øvelse i Barentshavet 12. august i fjor med 118 offiserer og gaster om bord. 12 døde er siden hentet opp, men ubåten ligger fortsatt på havaristedet.

NTB