Tre personer ble lettere røykforgiftet i storbrannen som gjorde stor skade på et cargoområde og som også førte til forsinkelser i flytrafikken. Tyrkiske myndigheter mener at brannen skyldtes en kortslutning i et elektrisk anlegg.

Hundrevis av mennesker flyktet i panikk mens store, svarte røykskyer veltet over Ataturk-flyplassen.

Uttalelsen fra den kurdiske gruppen, som kaller seg Kurdistans frihetsfalker (TAK), ble sendt til det kurdiske nyhetsbyrået Firat, som har base i Europa.

«Sabotasjen er et svar på massakrenes politikk som den tyrkiske staten fører mot kurderne», skriver TAK, en gruppe som den tyrkiske regjeringen hevder har sitt utspring i den forbudte kurdiske gruppen PKK. PKK nekter imidlertid for ethvert kjennskap til TAK, som også har stått bak angrep mot turistmål.

Arbeidere uskadd Brannen skal ha startet i et område hvor det var lagret flyfrakt, og muligens også bensin. 200-250 personer som arbeidet i lagerhallen, greide å komme seg i sikkerhet, melder det tyske nyhetsbyrået DPA.

Innimellom kunne det høres mindre eksplosjoner, og i tyrkiske medier ble det spekulert på om brannen skyldtes en kortslutning eller kjemikalier.

Ifølge en BBC-reporter strevde tyrkiske brannmannskaper onsdag ettermiddag med å få den enorme brannen under kontroll, samtidig som fly sirklet i luften over flyplassen fordi de ikke fikk lov til å lande.

— Under kontroll Onsdag kveld kunne imidlertid flyplassjefen melde at etterslokkingen hadde begynt:

— Brannen er nå under full kontroll. Arbeidet med nedkjølingen er i gang, sa Irfan Balta til TV-stasjonen NTV.

Det tyrkiske samferdselsdepartementet innkalte onsdag til krisemøte for å finne ut hva som er skjedd, ifølge BBCs nettutgave.

Området som ble rammet, ligger om lag 1.000 meter fra hallen hvor mesteparten av passasjerene befinner seg.

RTV