Søndag kveld sto tallet på dødsofre for kulden i Polen hittil i vinter på 144, meldte det polske nyhetsbyrået PAP. Noen av dødsofrene var hjemløse, mens andre var økonomisk oppegående mennesker som omkom etter å ha drukket seg fulle og sluknet i snøfonner.

Mens iskulden så ut til å ha bitt seg fast i de østlige delene av Polen, der det søndag ble målt temperaturer ned i 28 kuldegrader, var det forholdsvis mildt vest i landet, med 12 grader minus. Her førte is og snø til farlige kjøreforhold, spesielt i regionen Slask.

I Slask, som på tysk kalles Schlesien, snødde det tett søndag, og en sogneprest i området fant en eldre kvinne frosset i hjel og nedsnødd på kirkegården. Utenfor byen Zakopane i de sørlige delene av Polen ble en 63 år gammel turist alvorlig skadd i en sledeulykke.

Myndighetene i Moskva opplyste at ytterligere tre mennesker frøs i hjel i den russiske hovedstaden natt til søndag, og at vinterens dødstall dermed er kommet opp i 79. I tillegg er 20 mennesker lagt inn på sykehus i Moskva med alvorlige forfrysninger.

"Varmt øl" er teksten på dette nedisete vinudet i Warsawa. FOTO: REUTERS/Katarina Stoltz