Det er avisen Boston Globe som har intervjuet 29-åringens bestemor, Lillian Campbell. Tirsdag kveld ble det kjent at Krystle Campbell omkom da to bomber eksploderte i målområdet til Boston Marathon mandag.

Hun sto langs Boylston Street sammen med bestevenninnen Karen, som ligger alvorlig skadet på sykehuset, skriver Aftenposten.

Krystle Campbell flyttet til Arlington for et år siden, for å hjelpe bestemoren som nylig hadde vært gjennom en operasjon.

— Hun tok seg av meg i nesten to år etter operasjonen, sier Lillian Campbell til Boston Globe.

— Hun var spesiell. Hardtarbeidende, stilte alltid opp for dem som trengte henne. Det var bare å ringe, sier hun, og legger til:

— Dette er ikke riktig, et barnebarn skal ikke dø før sin bestemor.

Faren fikk feil beskjed

29-åringen, som ville ha fylt 30 i begynnelsen mai, jobbet i en restaurant.

KNUST: Med sønnen Billy stående ved siden av henne, gir Patty Campbell (til v.) en uttalelse til journalister utenfor sitt hjem i Medford, Massachusetts tirsdag. Campbells datter Krystle ble drept i mandagens bombeangrep.
SCANPIX

USA har opplevd en rekke terrorangrep fra jihadister og hjemmeavlede terrorister, men unngått de store angrepene. Da faren hennes, William Campbell Jr., kom til sykehuset for å se til datteren etter eksplosjonen mandag, fikk han vite at Krystle ville overleve, men at hun måtte amputere et ben.

— Først ville de ikke slippe ham inn til henne. Da de gjorde det, fikk han se at den sårede kvinnen de trodde var hans datter var Krystles venninne Karen. Min sønn var utrøstelig, sier bestemoren.

Hun legger til at Krystle Campbell hvert år tok turen til målområdet når Boston maraton ble arrangert.

— Hun følte at hun måtte. Hun likte det fordi hun satte pris på mennesker. Hun møtte mange og snakket med alle, forteller Lillian Campbell.

Blomster på åstedene

I løpet av hele tirsdagen strømmet folk til stedet der tre mennesker ble drept og minst 176 såret dagen i forveien. De har lagt ned blomster ved sperringene politiet har satt opp for å holde publikum unna åstedene, der kriminalteknikere fortsatt leter etter spor, skriver Aftenposten.

I en kort tale benyttet president Barack Obama aneldningen til å hylle de mange frivillige som slapp det de hadde i hendene for å hjelpe til da terroren rammet Boston maraton.

— Dette var en avskyelig og feig handling. Hver gang bomber brukes til å ramme uskyldige sivile, er det en terrorhandling, sa Obama i en kort tale tirsdag.

Torsdag skal han delta i en seremoni i Boston for å hedre ofrene. Seremonien er dedikert til dem som ble drept og såret i angrepet, opplyser Det hvite hus. Obama skal selv tale under arrangementet, som betegnes som religiøst, uten at det er knyttet til ett bestemt trossamfunn.

— Neppe Al-Qaida

Ingenting tyder på at terrornettverket al-Qaida står bak terrorangrepet i Boston, sier en amerikansk tjenestemann anonymt til nyhetskanalen CNN, ifølge NTB.

Ifølge kilden er det ikke registrert noen forbindelser til utlandet eller noen som helst reaksjon fra al-Qaida etter bombeeksplosjonene ved målområdet til Boston Marathon. Tre personer ble drept og mer enn 150 såret i angrepet.

USAs minister for innenrikssikkerhet, Janet Napolitano, sier det ikke er noe som tyder på at bombene var ledd i en større angrepsplan.