Den nå avdøde nepalske kronprinsens kjæreste Devyani Rana er en fantastisk jente, talentfull og vakker. Hun var på alle måter det perfekte dronningemnet for Nepal, sier en venn av familien.

Har ikke vist seg offentlig Siden massakren i kongepalasset i Katmandu for en uke siden har Rana ikke vist seg offentlig. Ifølge mediene fløy hun til New Delhi bare noen timer etter at ryktene om massakren begynte å gå. En avis har skrevet at hun så fløy videre til Moskva for å bo hos søsteren og svogeren, som er bosatt der.

Det var ifølge øyenvitneskildringer den nå avdøde kronprins Dipendra som drepte eller såret til sammen 14 kongelige under en familiemiddag sist fredag. Bakgrunnen skal ha vært fortvilelse over at han ikke fikk gifte seg med Devyani Rana. Det skal særlig ha vært dronning Aishwarya som satte seg imot giftermålet.

Perfekt Sambhajirao Angre, en venn av Ranas familie, var i sin tid rådgiver for hennes bestemor, som var med i ledelsen i Indias hinduistiske nasjonalistparti Bharatiya Janata Party. Han sier han har kjent Rana siden hun var liten.

— Jeg har sett henne siden den dagen hun ble født, og har sett hvordan hun har vokst til å bli en ekte lady. Jeg er lei for at noe sånt skulle skje med ei praktfull jente som Devyani, sier han.

Ifølge Angre var Devyanis far, som er tidligere utenriksminister i Nepal, villig til å la datteren gifte seg med kronprinsen. Men kronprins Dipendras egenrådige mor var sterkt imot giftermålet. Grunnen skal ha vært at Devyani, til tross for at hun er av adelsslekt, kommer fra et rivaliserende dynasti.NTB

I DEKNING: Siden massakren i kongepalasset i Katmandu for en uke siden har Devyani Rana ikke vist seg offentlig. Arkivfoto: Scanpix