Dyret ble tatt etter en lang rekke angrep mot mennesker og husdyr. Den kan ha spist en bonde som forsvant sporløst i juli i år, og den kan også ha bitt hodet av en 12 år gammel pike som ble funnet død i 2009, sa tjenestemenn i den filippinske hovedstaden Manila tirsdag.

— Det største utysket

Krokodillen var 6,4 meter lang og veide 1.075 kilo, opplyste tjenestemennene.

Den gikk til slutt i en felle der en åtte millimeter tykk stålkabel viste seg for sterk for dyrets kraftige bitt, men det måtte hjelp fra rundt 30 menn til før beistet til slutt ble drept.

— Jeg har jaktet på krokodiller i 20 år, og dette er det største utysket jeg har vært borte i, sier krokodillejegeren Rollie Sumiller.

50 år gammel

Han forteller at krokodillen var en hann og trolig mer enn 50 år gammel, men at det er umulig å si med sikkerhet at det dreier seg om menneskeeteren som har spredt frykt i Bunawan-området sør i landet..

Dyret som ble tatt, var en saltvannskrokodille av arten Crocodylus porosus, som er verdens største krypdyr, kan bli fem til seks meter lang og leve i opp til 100 år. På Filippinene regnes den som et truet dyreart, fordi krypskyttere jakter på disse krokodillene som har et skinn som er ettertraktet i moteindustrien.