London (NTB-Reuters): Bildet av den lille jenta har preget forsidene på britiske tabloider, mens TV-stasjonene har hatt direktesendte rapporter fra Algarve-kysten flere ganger i timen siden nyheten om Madelenes forsvinning 3. mai ble kjent.

Selv når det ikke har vært noen nyheter å melde fra etterforskningen i Portugal, har britiske medier holdt trykket opp med stadige «breaking news».

– Det er en absurd overdrivelse som ikke kan være til det beste for familien eller den eventuelle rettergangen, skriver kommentatoren Simon Jenkins i avisen Guardian fredag.

Selv om en nettside som er opprettet i forbindelse med fireåringens forsvinning, til nå har hatt over 55 millioner treff, begynner flere røster i Storbritannia nå å be om at den massive dekningen av saken må dempes.

– Faren er at dekningen blir så omfattende at den virker mot sin hensikt. Det er ikke det at folk ikke er medfølende, det er det at de begynner å få saken opp i halsen når det ikke er noe nytt som meldes, sier den britiske kommunikasjonseksperten Max Clifford.

Dekningen av Madeleine-saken har vært enorm i britiske medier. Nå mener kritikere at det kan skade saken.
STR