Navnet ble offentliggjort i ettermiddag. Jørgensen ble drept av en veibombe syv-åtte kilometer nord for Maimana. En annen norsk soldat ble skadd da bomben gikk av.

Les også Sørger over tapet

Jørgensen var på vei til skytetrening da bomben gikk av. I Afghanistan tjenestegjorde han som vognfører i staben til den norskledede styrken i Maimana. Jørgensen hadde tilhørighet til Opplandske Heimevernsdistrikt 05.

Flagget på halv stang

I dag ble det holdt markeringer ved samtlige forsvarsinstitusjoner i landet for å minnes den drepte 22-åringen, og det ble flagget på halv stang. I Afghanistan hadde det allerede vært en markering både i Mazar-i-Sharif og i Maimana.

– Presten har vært i leirene og lest noen ord, soldatene har tent lys og det har blitt holdt ett minutts stillhet for å minnes den drepte, sa kommunikasjonsrådgiver Kjetil Eide ved Fellesoperativt hovedkvarter i morges.

Eide betegner stemningen i Forsvaret som tung.

Forberedt på flere drepte

Det er bare litt over tre måneder siden den norske soldaten Tor Arne Lau-Henriksen (33) ble drept i Afghanistan da han ble angrepet mens han var på rekognoseringsoppdrag.

Tirsdag ble det bestemt at Norge i mars skal sende en ny spesialstyrke på 150 soldater til Afghanistan. EIde sier man må være forberedt på at flere nordmenn kan bli drept.

Forsvaret/Scanpix