Flyer var på vei fra feriebyen Cancun til Mexico by da den bolivianske mannen skal ha truet mannskapet med en juiceboks han hevdet inneholdt sprengstoff.

De om lag 100 passasjerene fikk forlate flyet kort etter landing i hovedstaden, før politiet gikk til aksjon. Flere personer ble ført bort i håndjern, men det viste seg etter hvert at kun én person hadde deltatt i kapringen.

Rusproblemer Mexicos minister for offentlig sikkerhet, Genaro Garcia Luna, opplyser at den antatte gjerningsmannen hevder å være protestantisk prest. Han skal tidligere ha slitt med rusproblemer og sonet en fengselsdom. 44-åringen skal ha forklart at han handlet på oppdrag fra Gud, og at han ønsket å advare Mexicos president Felipe Calderon om et forestående jordskjelv.

Garcia Luna beskriver mannen som en religiøs fanatiker.

Ingen bombe De første meldingene fra kaprerdramaet gikk ut på at tre personer fra Bolivia hadde truet med å detonere bomber om bord dersom de ikke fikk snakke med president Calderon. Men kort tid etter at flyet landet i hovedstaden, slo myndighetene fast at det ikke fantes sprengstoff om bord.

— Passasjerene er trygge. Det var ingen bombe, fastslo Mexicos transportminister Juan Molinar.

Fryktet dato Mannskapet fikk forlate flyet etter at det var stormet av politiet. Den antatte gjerningsmannens forestilling om et jordskjelv skal ha hatt sammenheng med datoen da kapringen skjedde – 09.09.09 – som snudd på hodet blir 666, et tall som i Bibelen knyttes til djevelen.

Det kaprede flyet tilhørte selskapet AeroMexico og var av typen Boeing 737. (©NTB)

Bildet fra Noticieros Televison viser sikkerhetsstyrkene som bortfører en mann etter at passasjerene har sluppet fri.
Bildet fra Noticieros Televison viser sikkerhetsstyrker som prøver å løslate gislene.