Kriseteamet på til sammen ni personer reiste fra Gardermoen tirsdag kveld. Den planlagte reiseruten går via München til Bangkok, hvor de regner med å komme frem ved 14-tiden onsdag (lokal tid). Noen i gruppen skal da reise videre til Phuket.

— Vi reiser på oppdrag fra Utenriksdepartementet, og det kommer til å være norsk helsepersonell der nede så lenge det er behov for det, sier anestesilege Terje Strand.

I første omgang skal gruppen bistå helsepersonellet som allerede er i sving i Bangkok og Phuket. I tillegg til å yte akutt hjelp til sårede og skadde nordmenn, vil gruppen være med på å vurdere hvem som har behov for assistanse ved hjemreise, og å bidra med slik assistanse.

Gruppen koordineres av oberstløytnant Pål Herlofsen, som er sjef for Nasjonal militærmedisinsk poliklinikk.

— Vi har med oss en del medisinsk utstyr nedover, opplyser Herlofsen, uten at han ønsket å konkretisere hva slags utstyr det var snakk om.

Det er en svært erfaren gruppe som reiser nedover til Thailand. Teamet består av to anestesileger, to anestesisykepleiere, to redningsmenn fra Norsk Luftambulanse og flere med psykiatrisk fagbakgrunn. To i gruppen deltok også i redningsarbeidet etter jordskjelvulykken i Bam i Iran i fjor.

— Vi fikk en forespørsel på mandag. Et døgns varsel er nok til at vi er klare til avreise, sier Strand.

<b>AKUTT HJELP:</b> Et team med norsk helsepersonell reiste tirsdag kveld til Thailand. Med i gruppen var blant andre oberstløytnant Pål Herlofsen (f.v.), psykiater Ole Steen og anestesilege Terje Strand.