Den 40 år gamle mannen fra Brønnøysund som er siktet i saken, satt lørdag kveld i avhør.

Mannen er siktet for å ha drept sin yngre bror og for drapsforsøk mot sin tidligere samboer og en 64 år gammel mann, som trolig var et tilfeldig offer.

– I løpet av lørdagen har vi prøvd å få oversikt over hvor mange som er berørt, og vi har gjort det vi kunne for å legge til rette slik at de som har behov for å ta kontakt med kommunen har fått anledning til det. Vi har også opprettet et telefonnummer som pårørende og publikum kan ringe til, sa ordfører Kjell Harald Trælnes i Brønnøy til NRK.

Kirken i kommunen holdt også åpent og har en egen vakttelefon.

Langvarig jakt

Befolkningen i Brønnøysund opplevde natt til lørdag et langvarig drama. Ved midnatt natt til lørdag fant politiet den 31 år gamle broren til siktede drept hjemme i hans egen leilighet. En 27 år gammel kvinne, som tidligere har vært samboer med den siktede mannen, ble livstruende skadd da mannen skal ha skutt med hagle mot huset hennes. I tillegg ble en 64 år gammel mann truffet av skudd da siktede skal ha skutt mot flere tilfeldige biler på Mosheim litt nord for Brønnøysund. 64-åringen satt inne i bilen sin da han ble beskutt.

Begge de to skadde ble fraktet i legehelikopter til Helgelandssykehuset i Sandnessjøen. Kvinnen ble senere fløyet videre til St. Olavs Hospital i Trondheim. Sykehuset melder at kvinnen er alvorlig skadd og at tilstanden er ustabil. Den andre mannen var ifølge politiet et tilfeldig offer og har fått lettere skader i armen.

Etter en langvarig jakt kunne politiet i Brønnøysund ved 7.30-tiden lørdag pågripe den 40 år gamle mannen. Mens dramaet pågikk ba politiet befolkningen i Brønnøysund om å holde seg innendørs mens de gjennomsøkte området med hunder.

Avhørt lørdag

40-åringen satt lørdag kveld i avhør hos politiet i Brønnøysund. Den 64 år gamle mannen som ble lettere skadd i skytedramaet, ble også avhørt lørdag.

På en pressekonferanse lørdag kveld avviste politiet at mannen selv eide hagla han brukte, uten å ville si hvordan han hadde fått tak i våpenet, melder NRK.

– Den siktede 40-åringen var ilagt besøksforbud overfor sin tidligere samboer. Hun var også utstyrt med voldsalarm, sier politimester Håvard Fjærli ved Helgeland politidistrikt til NTB. Voldsalarmen ble ikke utløst da mannen tok seg inn til kvinnen. Den ble funnet i hennes bolig, opplyste politiet under pressekonferansen lørdag kveld.

Politiadvokat Silje Tufto ved Helgeland politidistrikt sier til NTB at politiet så langt ikke har gjort seg opp noen mening om mannen er tilregnelig eller ikke, og at dette er et spørsmål som rettspsykologen etter hvert må utrede.

Psykiatrisk behandling

40-åringen er tidligere dømt for voldsbruk og trusler. For to uker siden ble han utskrevet fra psykiatrisk behandling.

– Han var frivillig innlagt hos oss i noen uker og ble skrevet ut 9. november. Etter dette har han fått oppfølging lokalt, sier klinikksjef Torunn Alveng ved Nordlandssykehusets psykiatriavdeling til NTB.

Sykehuset kan ikke kommentere hva slags problemer den siktede 40-åringen ønsket behandling for, av hensyn til taushetsplikten for pasientopplysninger, men Alveng sier at det ikke var grunnlag for å vurdere mannen som farlig.

– Den samlede vurdering som er gjort av leger og pleiere, inkludert overlege hos oss, gjorde at vi ikke fant grunnlag for en tvangsinnleggelse. Han var frivillig innlagt og fikk forlate sykehuset, sier Alveng.

Hun er kjent med hva som er skjedd og synes det er en forferdelig trist hendelse.