FNs sikkerhetsråd vil søndag holde krisemøte om den tilspissede konflikten på den koreanske halvøy, opplyser en amerikansk FN-utsending. Sør-Koreas militærøvelse forsinkes trolig på grunn av dårlig vær.

Det er Russland som har bedt om hastemøtet, ifølge amerikanske diplomater. Det er uklart hva Sikkerhetsrådet vil bestemme, men diplomater håper det vil komme med en uttalelse som kan bidra til å minke spenningene i regionen, ifølge Reuters.

— USA bruker menneskelige skjold

Dårlig vær i form av tåke og vind vil trolig forsinke den planlagte sørkoreanske militærøvelsen på den omstridte øya Yeonpyeong i helgen. Nord-Korea har truet med å gå til krig om Sør-Korea gjennomfører den planlagte øvelsen. Truslene førte til et løfte fra Sør-Korea om at et angrep ville bli gjengjeldt.

Lørdag beskyldte regimet i Pyongyang USA for å sette inn menneskelige skjold til den planlagte øvelsen.

— USAs utenriksdepartement sendte en truende melding til Nord-Korea og ba om at det ikke glemmer at det er amerikanere og utenlandske reportere på øya. USA tillater menneskelige skjold, heter det i en uttalelse fra Nord-Korea.

Motsetninger mellom interessene til Kina på den ene siden og USA, Storbritannia og Frankrike på den andre, har vanskeliggjort tidligere forsøk fra FNs sikkerhetsråd på å bli enige om tiltak mot Nord-Korea. Russland har stått bak Kinas krav om at rådet må unngå barsk irettesettelse av det kommunistiske regimet. (©NTB)