Tokai-anlegget, som ligger rundt 120 kilometer nord for Tokyo, var utsatt for en atomulykke i 1999.

Det er registrert høye strålingsnivåer, opplyser Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA).

— Japanske myndigheter har informert IAEA om at strømforsyningsselskapet Tohoku har iverksatt den første eller laveste kriseberedskap ved atomkraftverket Onagawa, heter det i en uttalelse fra byrået.

«Under kontroll»

Alarmen gikk som følge av at den radioaktive strålingen overskrider de tillate nivåene i området rundt kraftverket. Japanske myndigheter undersøker kilden til strålingen, opplyser IAEA.

Ifølge japanske myndigheter er de tre reaktorenhetene ved Onagawa-kraftverket «under kontroll».

Enda et atomkraftverk har fått problemer i Japan etter at pumpen til kjølesystemet til en av reaktorene ved kraftverket i Tokai har stanset opp.

Men reservesystemet ble søndag satt i gang og fungerer som det skal, opplyser operatøren av kjernekraftverket.

Tredje atomkraftverket

Kjølesystemet sviktet mandag morgen lokal tid.

— En sjøvannspumpe, som blir drevet av en dieselgenerator, stoppet på grunn av tsunamien, og deretter stanset vi et av kjølesystemene manuelt. Men de andre kjølesystemene virker som de skal, og temperaturen i reaktoren fortsetter å falle gradvis, sier talsmann for Japan Atomic Power Company, Masao Nakano.

Tokai-anlegget er det tredje atomkraftverket som har fått store problemer etter jordskjelvkatastrofen i Japan. Ved kraftverket Fukushima Daiichi kjøles flere reaktorer ned med sjøvann etter at kjølesystemene ble skadd i jordskjelvet, mens kraftverket i Onagawa ble satt i kriseberedskap søndag etter unormalt høye målinger av radioaktiv stråling.