Det er foreløpig ikke redegjort noe om hva mannen som er anholdt i forbindelse med ranet, har forklart. Mannen ble pågrepet av politiet tirsdag kveld.

– Vi møter en kriminalitet som er usedvanlig hensynsløs. Det må samfunnet innrette seg etter, sier Per Winberg, formann i det svenske transportarbeiderforbundet, til nyhetsbyrået TT.

Forbundet organiserer både de ansatte i sikkerhetsselskapene og SAS-personalet som behandlet pengeforsendelsen fra London tirsdag.

Winberg aktualiserer kravet om at væpnet politi må bevokte store pengetransporter.

– Organiserte kriminelle leter med lys og lykte etter svake punkter. Det er bare et tidsspørsmål før noen setter livet til. Vi kan ikke akseptere at denne typen virksomhet får forekomme i Sverige.

Taust om anholdt

Politiet vil ikke si den anholdt mannen i 40-årsalderen eventuelt har forklart i avhør.

Mannen ble pågrepet tirsdag kveld, mistenkt for å ha forbindelse med ranet av SAS-flyet på Landvetter-flyplassen utenfor Göteborg, men det var først onsdag morgen at politiet gikk ut med en melding om pågripelsen.

Mannen er mistenkt for grovt ran, men det er uklart om politiet har funnet noe av ransutbyttet eller våpen. En annen mann ble anholdt under den samme aksjonen, men er ikke mistenkt for Landvetter-ranet, ifølge politiet.

En storstilt politiaksjon ble gjennomført mot bolighuset i Bohus, nord for Göteborg, i titiden tirsdag kveld. Vitner sier til nettavisen Expressen.se at minst 13 politibiler, hvorav fire sivile, deltok i aksjonen.

Blant de mange politifolkene var også minst fire kamuflasjekledde politifolk med automatvåpen som var med på aksjonen.

Politiet beslagla to biler som ble tauet bort fra stedet. En av bilene, en Volvo V70, er fluktbilen som en fotograf fra Expressen så tidligere tirsdag under jakten på ranerne.

Mistenkt bombe

Vesken som ranerne etterlot seg på flyplassen, og som politiet fortsatt frykter inneholder sprengstoff, ble onsdag fraktet til Stockholm.

– Det gjør vi fordi vi har det utstyret vi trenger der, sier Christer Sandborg, sjef for politiets tekniske avdeling i Göteborg.

– Utstyret kan ikke flyttes på. Men transporten er sikker. Skulle det smelle, klarer bombevognene det, tilføyer han.

Deler av Landvetter ble evakuert av frykt for at ranerne hadde etterlatt seg en bombe. En røntgenundersøkelse som er gjort, tyder på at vesken godt kan inneholde en sprengladning.

Politiet er også interessert i konstruksjonen av bomben.

– Da kan vi se om det er gjort noe lignende tidligere, sier Sandborg.