Samtidig fordømmer Bouts bror Sergej arrestasjonen og hevder den nære slektningen hans i realiteten ikke driver med annet enn å kjøre drosje.

Thailandsk politi pågrep torsdag Bout, som er en av verdens mest beryktede våpenhandlere og anklages for å ha forsynt opprørere verden over med våpen.

I et intervju med radiostasjonen Moskvas Ekko forsvarer advokaten og broren Bout og sier at de vil sende en advokat til Thailand fredag for å sikre at han blir løslatt.

– Vi vil insistere på at Viktor Bout blir utlevert til landet vårt. Vi kommer til å gå rettens vei. Vi vil be tjenestemennene våre, presidenten vår og regjeringen vår om å beskytte denne borgeren, sa advokat Viktor Burobin fredag.

– Vil forbli i Thailand

Men thailandske myndigheter slår fast at Bout vil forbli i landet inntil etterforskningen av ham er avsluttet. I Thailand anklages han for å ha brukt landet som base for å forhandle fram våpenavtaler med terrorister, ifølge thailandske tjenestemenn.

Broren Sergej hevder Viktor Bout bare er en vanlig forretningsmann:

– Kan en drosjesjåfør beskrives som en medskyldig bare fordi en passasjer i bilen hans har et våpen i kofferten sin? spør han.

I tillegg til Russland ønsker også USA Bout utlevert.

Afrikas kriger

Viktor Vasilevitsj Bout (40), en tidligere offiser i det sovjetiske luftforsvaret, anklages blant annet for å ha vært hovedleverandør av våpen til Osama bin Ladens menn i Afghanistan.

Han er også tidligere navngitt i FN-rapporter for å ha forsynt opprørere i Angola, Afghanistan, Kongo, Liberia, Sierra Leone, Rwanda og Sudan med store mengder våpen i bytte mot blant annet diamanter.

Alt i 2002 ble det utstedt en internasjonal arrestordre på Bout, som har operert under en rekke navn og sjelden latt seg fotografere.

Torsdag slo thailandsk politi til, angivelig etter tips fra amerikansk etterretning som vil ha ham utlevert og stille ham for retten, anklaget for å ha forsynt FARC-geriljaen i Colombia med våpen.

KGB-kontakter

Bout ble født i Tadsjikistan og er svigersønn av en tidligere høytstående KGB-topp. Enkelte hevder at han selv har en fortid som KGB-offiser.

Den britisk etterretningstjenesten MI6 har jaktet på Bout i årevis og har overvåket våpenlaster, avlyttet kommunikasjon og gjort alt for å forpurre den mystiske russerens virksomhet.

– Bevisene som er samlet, er overbevisende. Han har en virksomhet som opererer over alt og kan skaffe alt, som puster ild til krig og terrorisme, sa en britisk etterretningskilde til The Sunday Times for noen år siden.

Reuters /Scanpix