-Det dreier seg om en meget alvorlig forbrytelse, som rammet mange uskyldige mennesker, sier aktor Agneta Hilding-Qvarnström.

I går holdt hun sin avslutningsprosedyre i retten, og ba om mellom åtte og ti års fengsel for de to tiltalte.

Den 29 år gamle irakeren, som har bodd på Askøy og i Bergen, skal ha samlet inn penger til en terroraksjon i byen Erbil i Nord-Irak i februar 2004. Over hundre mennesker ble drept i selvmordsangrepene, som rammet partikontorene til Kurdistans Patriotiske Union (PUK) og Kurdistans Demokratiske Parti (KDP).

Den svenske påtalemyndigheten mener at 29-åringen og hans 25 år gamle medtiltalte har samlet inn 148.000 dollar som finansierte angrepene. Påtalemyndigheten mener å kunne bevise at pengene har gått til Ansar al-Islam og Ansar al-Sunna.

Mens han bodde på Vestlandet, fortalte 29-åringen flere venner at han kjente mulla Krekar, og at han kjempet i en geriljagruppe. Mulla Krekar har tidligere sagt til BT at han ikke kjenner noen av de terrortiltalte mennene.

Askøy-mullaen nekter for at pengene har gått til terror, og hans forsvarer Peter Mutvei ba i går om at klienten blir frikjent. Dom i saken faller 12. mai.