Flere av de syv nå voksne barna som Josef Fritzl fikk sammen med sin hustru har forklart til politiet at faren deres var en vemmelig tyrann som bestemte alt og dominerte familien fullstendig, skriver avisen Der Standard.

Les også: Hørte banking og lyder

Så snart barna ble store nok flyttet de fra barndomshjemmet og giftet seg for å komme vekk fra faren. Også fra andre beskrivelser går det frem at faren var svært streng og krevde absolutt lydighet.

Selv når barna lekte og faren kom inn i rommet ble det musestille, har flere vitner forklart.

Ingen intim kontakt med kona

Men selv etter at barna hadde flyttet hjemmefra, måtte de innfinne seg til familieselskaper med jevne mellomrom. Men med andre mennesker til stede var han hyggelig, omgjengelig og spøkte og lo, særlig av «grisete» vitser med seksuelt innslag, sier Fritzls svigerinne Christine R. (56) til avisen Österreich.

Tidligere denne uken viste DNA-resultatene at Fritzl er far til datterens seks barn. Han har innrømmet incest, men benekter voldtekt.

Hun syntes synd på søsteren som var gift med Fritzl og visste av det søsteren hadde fortalt at Fritzl gjennom 20 år ikke hadde intim kontakt med sin ektefelle.

— Var ofte i kjelleren

— Min søster ble ydmyket av sin mann hele livet. Selv vokste Josef Fritzl opp uten far, og med en mor som slo ham gul og blå nesten hver dag, sier svigerinnen.

Hun har hørt fra søsteren at Fritzl svært ofte var i kjelleren, hvor han hadde hjemmekontor og verksted. Kona fikk ikke engang lov til å bringe en kopp kaffe ned til ham.

Les også: Prøvde å rømme | 300 kilo tung ståldør | Målløse fagfolk

Noen ganger skal han ha blitt borte hele natten også. Det vil politiet ikke bekrefte, men de mener han gikk ned i kjelleren for å tilfredsstille sine sterke seksuelle drifter ved å misbruke sin innesperrede datter Elisabeth, som ble utsatt for seksuelle overgrep allerede fra hun var elleve år gammel.

FANGET: Her holdt Josef Fritzl datteren og deres felles barn fanget i årevis. FOTO: ØSTERRIKSK POLITI
REUTERS