Det er godt over et år til kronprinsesse Victoria av Sverige skal gifte seg med forloveden Daniel Westling. Men allerede nå krangler regjeringen og kongehuset om hvem som skal ta bryllupsregningen.

Mer penger på bordet

Kong Carl Gustav har sendt signaler om at regjeringen må legge mer penger på bordet for at de to skal få et skikkelig bryllup, meldte nyhetsbyrået TT torsdag. Men hvilke summer det dreier seg om, er foreløpig høyst uklart.

— Planleggingen av bryllupet og oppbyggingen av en egen husholdning er i gang. Hvilke krav til økonomiske og personalmessige ressurser dette vil kreve, har man foreløpig ikke oversikt over, heter det i et brev fra hoffet til finansdepartementet i Stockholm.

Sak for finansministeren

— Vi har akkurat kommet i gang med planleggingen, og kan i øyeblikket ikke gi nærmere opplysninger. Vi vet ikke om vi vil trenge mer penger, og vi vet heller ikke hvor mange penger det i så fall vil dreie seg om, sier riksmarskalk Ingemar Eliasson til TT.

Lena Westin i det svenske finansdepartementet er ikke sikker på om kongehuset vil få noen ekstrabevilgning til kronprinsessens bryllup. Finansminister Anders Borg skal drøfte saken med kongehuset, er alt hun vil si.

Scanpix Sverige