Skjelvet ble målt til 6,9 på Richters skala, ifølge et observatorium i Aten. Minst to personer ble skadd, og flere bygninger fikk mindre ødeleggelser. Rystelsene varte i cirka 7 sekunder og kunne merkes både i hovedstaden Aten, på Kreta og i den nordlige byen Thessaloniki, opplyser øyenvitner. Men fordi episenteret lå langt under havbunnen var skadene begrenset.

Verst rammet er trolig øya Kithera, nord for Kreta. Der ble kirken ødelagt, flere veier raste ut og mange bygninger fikk sprekkdannelser.

Rolig Sollied

Blant dem som befant seg i Aten, var toppfotballtrener Trond Sollied.

– Vi merket en del risting i hotellet, men det var ikke spesielt skremmende, egentlig, sier Sollied til NTB på telefon fra Aten.

Sollied trener Olympiakos, laget som topper den greske fotballserien, og forberedte møtet med rivalen Ionikos senere på dagen da skjelvet ristet spillerhotellet.

– Vi merket skjelvet bare noen sekunder. Det var kraftig og ristet bygningen, men ingen reagerte spesielt sterkt på hendelsen, sier Sollied, som bor i Aten sammen med sin familie.

– Reddet av dybden

Episenteret lå i havet sørøst for Aten, ved den sørlige tuppen av halvøya Peloponnes – mellom Kreta og øya Kithera. Dybden på skjelvet var hele 69 kilometer, noe som forklarer hvorfor konsekvensene ikke ble mer alvorlige.

– Det som reddet oss, var at skjelvet fant sted dypt under sjøen, cirka 70 kilometer under havbunnen, sier Giorgos Stavrakakis ved Atens observatorium.

Han forventer ikke kraftige etterskjelv og ber folk om ikke å få panikk.

Det var søndag ettermiddag registrert over ti etterskjelv, men ingen av dem var særlig kraftige.

Hovedskjelvet kunne merkes i store områder rundt den østlige delen av Middelhavet. Det italienske sivilforsvaret melder om kraftige rystelser på blant annet Sicilia, uten at det førte til skader.

Redsel

På Kreta ble to personer skadd i skjelvet, og innbyggerne flyktet ut av husene sine på grunn av rystelsene.

– Folk er fortsatt redde og venter utenfor hjemmene sine i byen Kastelli, sier en av innbyggerne, Voula Papadakis.

Det er ikke meldt om omfattende skader på bygninger verken i sentrale eller sørlige strøk av landet.

Aten ble rammet av et jordskjelv i 1999 som målte 5,9 på Richters skala. Minst 143 personer omkom og 60.000 ble hjemløse.