Bomben eksploderte utenfor en av den amerikanske hurtigmatkjeden Kentucky Fried Chickens restauranter i sentrum av byen.

— Eksplosjonen fant sted i en bil som sto parkert utenfor KFC, opplyser politisjefen i Karachi, Mushtaq Shah. Bomben skal ha vært tidsinnstilt og det skal ikke være snakk om en selvmordsaksjon. Både restauranten og en bankfilial i nærheten ble ødelagt. Området ligger like ved de internasjonale hotellene Sheraton og Pearl Continental.

En nasjonalistisk gruppe fra provinsen Baluchistan sørvest i Pakistan tok samme dag på seg ansvaret for angrepet. En angivelig talsmann for gruppen sier til pakistanske aviser at bomben var ment som en protest mot Pakistan Petroleum Limited (PPL) som driver oljeutvinning i det som er Pakistans fattigste provins. PPL har kontorer i samme bygning som KFC.

Innenriksminister Aftab Sherpao betegner eksplosjonen som et terrorangrep, og han beklager sterkt at angrepet kommer samtidig med at Pakistan forsøker å komme seg etter jordskjelvet som tok livet av 73.000 mennesker forrige måned.

Det ble første meldt at seks personer ble drept, men tallet ble kort etter nedjustert til to. En tredje person døde senere på sykehuset.

— Trolig ble sårede og bevisstløse personer regnet som døde, sier politioffiser Manzoor Mughal til nyhetsbyrået AFP. En lege opplyser at opptil fem personer har alvorlige brannskader.

Mange sårede lå på bakken, og flere biler sto i brann etter eksplosjonen. Trafikken i deler av Karachi stanset helt opp.

Bomben som eksploderte utenfor Kentucky Fried Chicken i Karachi var tidsinnstilt, opplyser politiet. Minst tre personer ble drept. Foto: Reuters/SCANPIX