De offisielle valgresultatene var ikke ventet før senere i dag, men beregninger fra den anerkjente og uavhengige valgobservatørgruppen Centre for Free Elections and Democracy (CESID) viser at ingen av kandidatene fikk over 50 prosent av stemmene i søndagens valg. Det betyr at det blir en andre valgomgang 13. oktober.

Ifølge CESID vil det i andre valgomgang stå mellom Kostunica og den jugoslaviske visestatsministeren, Miroljub Labus. Ifølge gruppens anslag fikk Kostunica 31,2 prosent av stemmene i første valgomgang, mens Labus fikk 27,7 prosent av stemmene.

— De foreløpige resultatene viser at den delen av velgerskaren som ga reformistene makten i 2000 er delt. Men samlet sett har de fremdeles over 50 prosent oppslutning, noe som betyr at landet fremdeles er på riktig kurs, kommenterte Jugoslavias utenriksminister, Goran Svilanovic.

Ultranasjonalisten Vojislav Seselj gjorde det imidlertid overraskende bra med 22,5 prosents oppslutning. Fra sin fengselscelle i Haag har ikke Slobodan Milosevic lagt skjul på at nettopp Seselj var hans favoritt.

(NTB)