Regjeringen i Beograd står samlet bak kravet om at Kosovo fortsatt skal være serbisk, sier statsminister Vojislav Kostunica.

Den serbiske regjeringssjefen sa lørdag at hans regjering står samlet og urokkelig bak hans nei til det han kalte «utpressing» i Kosovo-spørsmålet. Han avviste alt snakk om at området må bli selvstendig som et ledd i en europeisk integrasjonsprosess.

– Aldri noen gang i Europas historie har en stat gitt fra seg 15 prosent av sitt område for å oppnå en form for premie eller motytelse. Hvis noe slikt var nyttig, bra og mulig, ville nok noen for lengst ha forsøkt seg på det, sa Kostunica i et intervju med nyhetsbyrået Tanjug.

Kosovo er fortsatt teknisk sett en del av Serbia, men området har vært styrt av FN siden serbiskkontrollerte styrker ble drevet ut ved hjelp av NATO-bombing i 1999. NATO gikk til militær aksjon etter serbiske overgrep mot det albanskættede folkeflertallet i Kosovo.

FN-utsendingen Martti Ahtisaari har foreslått at Kosovo får en form for selvstendighet under internasjonal overvåking. Kosovos ledere går sammen med EU og USA inn for denne løsningen, men den møter hard motstand fra Serbia og dets gamle allierte Russland.