Vandrere som fulgte ruten, kunne ha gått utfor et 300 meter høyt stup.

Den nyeste utgaven av Trail (som betyr sti eller løype) inneholder en artikkel med kompassretninger for nedstigning fra Ben Nevis, den høyeste toppen i de skotske Grampian-fjellene. Tåken ligger ofte over disse fjellene, slik at vandrere må gå etter kart og kompass. Men hvis noen av Trails nesten 40.000 lesere hadde fulgt bladets anvisninger, ville de risikert å spasere ut over kanten av et stup og falle 300 meter ned til bunnen av kløften Gardyloo Gully. Trail-redaktør Guy Procter er forferdet over feilen.

— Dette skulle vært tatt i korrekturen, men det glapp dessverre igjennom, sier Procter, som selv er ivrig fjellvandrer. Tabben ble oppdaget av den skotske organisasjonen Mountaineering Council of Scotland, som straks plasserte en advarsel på sine internettsider.

Erfarne fjellfolk sier at atskillige mennesker i årenes løp har mistet livet etter fall ned i Gardyloo-kløften. De riktige kompassretningene for turen Trail beskriver har vært kjent i årevis, og det er utrolig at bladet kunne gjøre en slik grov feil, blir det sagt.