Rismarkene sør i Nord-Korea er altfor tørre. De tre siste månedene har det kun falt 10 prosent av normal nedbør i området. Den koreanske halvøyen opplever den tørreste våren siden målingene startet for 100 år siden, opplyste Koreas meteorologiske byrå i Seoul søndag.

I de tørkerammede områdene i Sør-Korea deler brannvesenet ut vannrasjoner til bruk i nødtilfelle. Fabrikker har stengt og bønder har sluttet å håpe på at de får plantet ut ris.

Jordbrukseksperter sier at opptil 10 prosent av avlingen kommer til å bli ødelagt i Sør-Korea. Prisene på grønnsaker har allerede steget kraftig.

Kommunistiske Nord-Korea har opplevd matmangel seks år på rad.

Ifølge et statlig nyhetsbyrå venter man ingen avling overhodet fra de tørkerammede områdene. Temperaturen i området er også tre prosent høyere enn i normale år. Bistandsorganisasjoner har advart om at befolkningen kommer til å oppleve alvorlig matmangel i år, noe som gjør landet enda mer avhengig av internasjonal hjelp. Ifølge Verdens matvareprogram overlever flesteparten av de 22 millioner innbyggerne på en neve ris og korn om dagen.

(NTB)