Det konservative partiet Istiqal kan bli valgvinner.

Lørdag kveld hadde Istiqal («Uavhengighet») vunnet 22 av de 325 plassene i nasjonalforsamlingen, mens islamistenes Rettferdighets— og Utviklingsparti lå an til 19 plasser. Sosialistiske USFP, som har dominert den avtroppende regjeringen, lå langt bak.

– Vi tror vi kommer til å få 52 plasser når alle stemmene er talt opp, og det er skuffende. Våre rivaler har bestukket velgere over hele landet, sa Rettferdighets- og Utviklingspartiets nestleder Lachen Daoudi ifølge nyhetsbyrået AFP.

Partiet ble stengt ute fra makten etter det forrige valget, som ble holdt i 2002, fordi USFP gikk i samarbeid med nasjonalistiske Istiqal og tre andre partier. En komplisert valgordning gjør det vanskelig for ett enkelt parti å vinne parlamentarisk flertall i Marokko.

Uansett valgutfall vil den virkelige politiske makten i Marokko fortsatt ligge hos kong Mohammed VI, skriver nyhetsbyrået Reuters. Kongen er statssjef med utøvende makt, altså ikke bare en gallionsfigur, og dessuten forsvarssjef og landets øverste religiøse leder.